On kulunut puolisen vuotta siitä, kun kuudesluokkalainen Tris löydettiin elottomana Tylypahkan mailta. Ministeriö määräsi koululle aurorin tutkimaan tapausta mutta johtolangat kuivuivat kuitenkin nopeasti kasaan, eikä syyllistä ole vieläkään saatu kiinni. Toisia asia askarruttaa yhä mutta suurin osa on vain tyytyväinen, kun tapaus alkaa jo painua unholaan.

Koulun käytävät tuntuvat lähes autioilta muiden luokkien lähdettyä jo kesänviettoon. Vain vitoset ja seiskat ovat jääneet Tylypahkaan lukulomille, mutta vaikuttaisi siltä, että kunkin mielessä liikkuu jotain aivan muuta kuin lähestyvät kokeet. Onneksi ulkona paistaa aurinko ja nurtsille voi kerääntyä piknikille – kuka kertaamaan tentteihin ja kuka suunnittelemaan kesän ensimmäisiä rantabileitä. Vaan ehtivätkö viimeiset suhdekiemurat tapahtua vielä ennen loman alkua?

 

Ennen

Tämän pelin maailmankuvassa huomioidaan Harry Potter -kirjasarjan 1.-7. osan suurimmat tapahtumat, mutta koska kirjat on kirjoitettu Harryn näkökulmasta ja tapahtumat ovat 20 vuotta vanhoja, ei juonenkäänteitä tai hahmoja tarvitse muistaa tarkkaan. HP-elokuvista saa tarpeellisimmat tiedot taikamaailman perustietojen kannalta, ellei kirjoja ole tullut luettua. Olennaisinta on tietää, mikä on Tylypahka, Tylyaho, Viistokuja jne. sekä ymmärtää kirjojen maailman taikuutta ja terminologiaa. Pelissä käytettävistä loitsuista tullaan antamaan lista ja ohjeet, ja niiden käyttöä harjoitellaan ennen peliä. Tämän pelin hahmojen nimet ja inspiraatiot on poimittu useista eri fandomeista eikä HP-kirjoissa esiintyviä hahmoja tarvitse muistaa. Huom! Harry Potter and the Cursed Child -näytelmän tapahtumat eivät ole osa maailmankuvaa, eikä sitä huomioida millään tasolla.

 

Nyt

Pelin hahmot ovat syntyneet 2000-luvun alkupuolella ja aloittaneet Tylypahkassa 2010-luvulla. Tylypahka on edelleen ainoa Britanniassa toimiva velhokoulu ja arvostettu instituutio, joskin edelleen melko vanhoillinen sellainen. Oppiaineet, tuvat ja käytänteet eivät ole paljoakaan muuttuneet viimeiseen viiteenkymmeneen vuoteen. Oppilaat nauttivat yhä Tylyahon viikonlopuista, käyvät lomilla kotonaan, seuraavat huispausliigaa ja shoppailevat koulutarvikkeensa Viistokujalta. Kansan luotto Taikaministeriin ja ministeriöön on 90-luvulla käydyn sodan jäljiltä taas nousussa ja kaikki tuntuu yhteiskunnallisella tasolla olevan melko hyvin, vaikka Tylypahkassa nyt aina on omat kuohunsa meneillään.

 

Teknologia

Suurimpia edistyksiä velhoyhteiskunnassa on sähkön ja sen myötä teknologian yleistyminen Hydra Oy:n keksittyä, miten valjastaa taikaenergia sähkön generoimiseksi vuonna 2007. Voitaisiin jopa puhua teknologisen vallankumouksen alkamisesta. Sittemmin ennakkoluulot teknologiaa kohtaan ovat olleet koetuksella useasti, mutta pikkuhiljaa sähkö, teknologia ja jopa internet ovat hiipineet osaksi taikaväen arkea ja kodin elämää, ainakin puoliveristen ja jästisyntyisten keskuudessa. Nykynuoriso seuraa lempisarjojaan netissä ja käyttää älypuhelimia ja somea lomillaan – Tylypahkassa kun laitteet eivät toimi ja sähkögeneraattoreitakaan ei siellä ole. Tylyahon viikonlopuilla pääsee nettikahviloissa päivittämään somea ja katselemaan suosikkisarjojaan, parhaimmissa paikoissa jopa isolta screeniltä, mutta koulun arjessa on pärjättävä ilman näitä mukavuuksia.

 

Lisätietoa

Lähempänä peliä julkaistaan tiivistetty tietopaketti, josta käy ilmi tärkeimmät historian ja viime vuosien tapahtumat, tunnetuimmat suvut, yritykset ja brändit sekä kouluvuosien tapahtumat. Samoin tullaan julkaisemaan suuntaa-antava loitsulista ja pelissä käytössä olevaa terminologiaa.